Ara

Okulumuzda öğrencilerimizi, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve şiirlerini sevdirmek; okulumuzun onun adını taşıması bakımından bizim için daha özel bir anlam taşıdığını vurgulamak, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak ve şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuma yarışması düzenlendi.

Ara

27 Aralık 1936´da hakka yürüyen Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. Yılında okulumuzda düzenlenen anma programı ile rahmetle andık.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Okulumuzda yapılan atölye çalışmaları ile kutlandı. Felsefe öğretmenleri Makbule Atadan ve Dursun Karaseki tarafından organize edilen çalışmalar, sınıflarda ders öğretmenleri tarafından yürütüldü.

Ara

Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES kapsamında desteklenen “Bir Yaratı Coşkusu” projesi yazar buluşmaları ile 2 aydır yoluna devam ediyor.

“Bir Yaratı Coşkusu” projesinin yazar buluşmalarının üçüncü konuğu yazar Güray SÜNGÜ, Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle buluşarak  “Kurmacanın Büyüsü” adlı söyleşiyi gerçekleştirdi.

Ara

Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gençlik kitapları yazarı İpek Ongun’u söyleşi ve imza günü etkinliği için okul öğrencileri ile buluşturdu.

Ara

Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmeni Sultan Uğurlu’nun Türkiye ikincisi olan  “Irkçılık, Ötekileştirme ve Savaş” başlıklı makalesi, Türkiye´de "Uluslararası Ortak Değerlerin Avrupa Barışına Etkileri Sempozyumu" sonrasında  "Ortak Değerlerin Avrupa Barışına Etkileri" adlı kitapta 6 dilde yayınlanarak okuyucularla buluştu.

Ara

Türkiye genelinde on bir merkezde aynı anda yapılan olimpiyatlara, bölgemizde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mersin Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliği yaptı.

Kas

2. Uluslararası Akdeniz Kentleri Sanat Buluşması kapsamında “Şiirimizdeki Esin” adını taşıyan şiir dinletisi Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlendi.

Kas

Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü okulumuzda buruk bir üzüntüyle anıldı.

Kas

Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesinde hazırlanan program saygı durusu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kas

Mehmet Akif Sosyal Bilimler Lisesi giriş kapısına yapılan ve okulu güzelleştirmeyi amaçlayan sarmaşık kapı okulumuz öğretmenlerinden Muhammet Fatih Adıgüzel’in yazmış olduğu “Sarmaşık Kapımız” adlı şiiriyle ölümsüzleşti.

Kas

Üç yıldır yürüttüğümüz “Oku-Buluş- Paylaş” projemiz bu yıl Yenişehir ilçesinde yer alan üç okulun dâhil edilmesiyle devam ediyor.

Ekm

Gezi İnceleme Kulübü tarafından 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Nevşehir Kapadokya bölgesine tarihi ve turistik yerleri gezmek amacıyla bir gezi düzenlendi.